Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

“Noć muzeja” 20. maja u Muzeju Republike Srpske

17/05/2017

U Muzeju Republike Srpske u subotu, 20. maja, biće održana manifestacija “Noć muzeja” u okviru koje će biti organizovane radionice i otvorene izložbe.

“Evropska noć muzeja” tradicionalna je manifestacija koja se u isto vrijeme održava u više od 2.000 evropskih muzeja.

Muzej Republike Srpske uzeo je učešće u ovoj manifestaciji u proteklih jedanaest godina.

U okviru ovogodišnjeg programa planirane su radionice “Svijet kao Muzej” i “Dinosaurusiraj me”, a posjetioci će imati priliku da razgledaju stalnu postavku, te dvije tematske izložbe – “Opsada Lenjingrada u fotografijama” Državnog memorijalnog muzej odbrane i opsade Lenjingrada i “Život kroz objektiv” autora Milana Lolića.

Program, koji će trajati od 18.00 do 22.30 časova, biće završen nastupom muzičke grupe “Akustik haus”, saopšteno je iz Muzeja Republike Srpske.

Iz Muzeja RS-a ističu da je prvi dio programa predviđen za djecu mlađeg i strijeg uzrasta, a nastavak programa prilagođen je svim starosnim uzrastima.

“Učesnici, djeca predškolskog i školskog uzrasta, mladi te svi građani koji se priključe ovoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji, na taj način postaju dio degađaja koji širom Evrope okuplja više od 2.000 muzeja i stotine hiljada učesnika i posjetilaca”, navode iz Muzeju Srpske.

Manifestacija “Noć muzeja” u Muzeju Republike Srpske, koji svjedoči kulturi i bogatom naslijeđu Srpske, biće prilika i za učesnike da predstave i promovišu svoje kreativno stvaralaštvo u atmosferi tradicije i savremene kulture grada Banje Luke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.