Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Noć muzeja po treći put u Tomislavgradu

noc muzea

U organizaciji Franjevačkog muzeja Tomislavgrad i Kulturno informativnog centra (KIC), Tomislavgrad će se po treći put pridružiti manifestaciji Noć muzeja.

Noć muzeja u Tomislavgradu započinje 26. januara, u 17.30 sati, koncertom u izvedbi učenika Osnovne glazbene škole iz Tomislavgrada, koji će nastupiti u Galeriji KIC-a.

Nakon koncerta, bit će otvorena izložba kipara, slikara i pjesnika Mate Sabljića pod nazivom ”Križni put”, na kojoj će biti postavljeno 17 izložaka koji označavaju životni put Isusa Krista.

Noć muzeja nastavlja se u Franjevačkom muzeju Tomislavgrad, gdje ce biti otvorena izložba preminulog samoukog duvanjskog kipara Ante Ivankovića.

Kako je kazao kustos Franjevačkog muzeja Stipan Dilber, cijeli Ivanković opus karakterizira raznolikost i bogatstvo stvaralačke interpretacije kroz razne teme inspirirane domoljubljem, obitelji i duhovnošću, koje spaja s krajolikom vlastitog okruženja.

U okviru Noći muzeja, posjetitelji će u samostanskom klaoustoru moći vidjeti kamene spomenike pronađene na području Duvanjskog polja te obići franjevačku biblioteku.

Franjevački muzej organizira i radionicu glagoljice na kojoj će se mladi moći upoznati s tim starohrvatskim pismom.