Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

8. oktobra u sarajevu

Noći arhitekture u Olimpijskom muzeju

211006_Noci arhitekture_0810_2

Kao dio obiježavanja godišnjice rada, Olimpijski muzej Sarajevo će u toku vikenda otvoriti svoja vrata za sve posjetioce

“Oktobarske noći arhitekture” bit će održane 8. oktobra u zgradi Olimpijskog muzeja Sarajevo, u organizaciji tima Dana arhitekture Sarajevo u saradnji s Copenhagen Architecture Festivalom.

Kao dio obiježavanja godišnjice rada, Olimpijski muzej Sarajevo će u toku vikenda otvoriti svoja vrata za sve posjetioce.

Program Noći arhitekture započinje premijerom filma ‘Another type of knowledge – a portrait of Dorte Mandrup’ koji je nastao kao rezultat razgovora s jednom od najuticajnijih figura skandinavske arhitekture. Film je portret danske arhitektice i istražuje uslove i prirodu današnje arhitekture, sintezu mjesta i historije, materijalnosti i skulpturalnosti i dosljednu artikulaciju.

Program će se nastaviti dokumentarnim filmom ‘Symmetries’ premijerno prikazanim na Venecijanskom Bijenalu 2021. Film u produkciji Dana arhitekture i Francesca Degl’Innocentija istražuje Sarajevo kroz priče i projekte tri generacije sarajevskih arhitekata. Kao dio saradnje sa paviljonom Italije, film traži odgovor na temu ‘Resilient communities’, saopćili su organizatori.