Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Art Rabic Sarajevo

Nova knjiga priča za djecu Željka Ivankovića “Priče iz albuma odrastanja”

1606_zeljko_ivankovic_slike_iz_albuma (1)

Pisati za mlade, za djecu uvijek je spojeno i s otkrivanjem nekih zaključanih prostora u vlastitosti bića na koje ste gotovo pa zaboravili

Nakon knjige priča za djecu “Zvjezdangrad” (1990.) koja je doživjela pet izdanja i nalazi se u programu lektire za osnovne škole te knjige “Odrastanja” (2002.), nedavno je iz štampe izišla treća knjiga priča za djecu autora Željka Ivankovića.

Riječ je o knjizi “Priče iz albuma odrastanja”, a čini je 25 kratkih priča od kojih je deset objavljeno u časopisu za mlade “Cvitak” u školskoj godini 2018./19. nakon što je Ivanković kao najuspješniji autor za mlade 2017. godine dobio nagradu “Krešimir Šego”.

– Pisati za mlade, za djecu uvijek je spojeno i s otkrivanjem nekih zaključanih prostora u vlastitosti bića na koje ste gotovo pa zaboravili. Ali djeca oko vas nađu ključ do tih prostora, ponude izazove i vaše je da na njih odgovorite. A to potom kod pisanja traži neki drugi i drukčiji pristup, drukčiji diskurs… Onaj na kojemu se susreće vaša i njihova valna duljina, rezonancija… – kazao je u izjavi za Fenu Željko Ivanković, koji je ovaj put iz priče sam osmislio i vizuelni identitet te knjige.

Knjigu je objavio Art Rabic Sarajevo.