„Night Fever” zeničkog hora i sjećanje na Sulejmana Kupusovića

PrijemZaClanoveOmladinskogHora_fotoEnb

U povodu jubileja, 25. godišnjice djelovanja Omladinskog hora Zenica, zamjenik predsjedavajuće Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i sekretar Skupštine ZDK Ibrahim Avdagić upriličili su prijem za dirigenta hora Milenka Karovića, soliste Merimu Mustafić i Ermina Ašćerića, te članicu hora Adlu Abazović.

Maestro Karović je tom prilikom upoznao prisutne o putu koji je prošao Omladinski hor Zenica od dana osnivanja, sa svim uspjesima koje je imao sa svojih 2.800 članova, koliko je sudjelovalo u radu hora od dana osnivanja.

Čestitajući na jubileju postojanja Omladinskog hora Zenica Jasmin Duvnjak je iskazao maksimalnu podršku u njegovom daljnjem radu.

– Veliko je zadovoljstvo pred sobom imati mlade ljude koji se muzikom bave na amaterskoj osnovi, a koji su do sada postigli izuzetne umjetničke domete i rezulate. Čestitke zaslužuju i svi članovi hora koji su nastupali tokom proteklih 25 godine, jer ste na najbolji mogući način pokazali da mladost može pokazati svoju snagu i umijeće. Vaši nastupi u BiH i Evropi to ilustruju bolje od bilo kakvih izvještaja. Želim vam uspješnu i narednu godinu, te da je u godini velikog jubileja obilježite uz još veće uspjehe – kazao je Jasmin Duvnjak.

Duvnjak je finansijskom podrškom pomogao održavanje koncerta pod nazivom “Night Fever”.

Riječ je mjuziklu kojim će se Omladinski hor sutra uvečer predstaviti pred zeničkom publikom i još jednom prisjetiti se pozorišnog i televizijskog režisera Sulejmana Kupusovića, sa kojim je hor napravio nekoliko značajnih projekta.