Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novogodišnji dječiji festival socijalne inkluzije “Snježana i 77 patuljaka”

djecijifestival_snjezana_77_patuljaka

Prva Novogodišnja dječija manifestacije ”Snježana i 77 patuljaka – Socijalna inkluzija“ bit će održana u nedjelju u Domu mladih centra Skenderija.

Organizator manifestacije, Udruženje za podršku ideja “Kul-Tur”, pripremio je bogat i raznovrstan program za djecu koja će uživati u teatarskom performansu, plesu, igri, pjesmama, sportu, dječijoj modnoj reviji, interaktivnoj radionici i igrokazu.

Cilj manifestacije je da se djeca sa posebnim potrebama pred predstojeće novogodišnje praznike interaktivno uključe u bogat zajednički program, sa njihovim vršnjacima pod istim krovom.

Kako je iz Udruženja za podršku ideja “Kul-Tur” najavljeno, metodom izvlačenja iz bubnja, jedno dijete sa posebnim potrebama i jedan roditelj će biti nagrađeno i putovanjem u Disnyland.

U fokusu manifestacije su djeca sa posebnim potrebama koja će u skladu sa svojim mogućnostima zajedno učestvovati u programu sa ostalom djecom.

Sva djeca su dobrodošla na manifestaciju u kojoj će učestvovati mnogobrojna udruženja sa posebnim potrebama iz cijele BiH i njihovi vršnjaci, a svojim nastupima manifestaciju će upotpuniti i umjetnici: Mladen Jeličić Troka, Amara Mistrić, Gordan Dizdarević Grk, Adis Škaljo, Fuad Backovvić Deen, Adi Vatrić, Dunja Fazlić, Sanjin Fazlić.