Kultura

20. januara

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar

13/01/2020

Koncert će okupiti 52 muzičara iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda, koji će, predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem, donijeti hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice

Simfonijski orkestar Mostar i ove godine organizira Novogodišnji koncert koji će se održati u ponedjeljak, 20. januara u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u 19 sati.

Koncert će okupiti 52 muzičara iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda, koji će, predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem, donijeti hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

Slušatelji će moći uživati u uvertiri “Šišmiš”, koračnicama, valcerima i polkama kompozitorske porodice Strauss, a mostarski simfoničari ove godine obećavaju vrlo zanimljiv program. Atrakcija koncerta je skladba “Typewriter”, koju će na pisaćoj mašini, uz pratnju orkestra, izvesti timpanist Dario Kos, priopćili su iz Simfonijskog orkestra.

Solistica na koncertu je i sopranistica Ivana Duvnjak iz Zagreba.

“Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe muzike , da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru”, navode organizatori.

Ulaznice po cijeni 15 i 10 maraka mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13 do 20 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.