Novogodišnji san u Pozorištu lutaka Mostar

pozoriste lutaka mostar

Pozorište lutaka Mostar i ove godine organizuje novogodišnje predstave za svu djecu Mostara. Prilika je to da, u ovim pretprazničkim danima, roditelji svojoj djeci odaberu darove po svom izboru, koje će, nakon prigodne predstave u našem Pozorištu, djeci uručiti Djeda Mraz.

Na taj način nastavlja se lijepa tradicija koju Pozorište lutaka Mostar održava već punih 65 godina. Novogodišnje predstave oduvijek su bile velika radost za djecu našeg grada, još od vremena kada su djedovi, nene i bake današnjih mališana išli po paketiće u „Kuću lutaka“ na mostarskom Brankovcu.

Predstava koju će ove godine djeca moći pogledati zove se „Novogodišnji san“, prema tekstu i u režiji našeg glumca i reditelja Nedžada Maksumića. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla našeg Pozorišta. To je razigrani i raspjevani igrokaz, napravljen specijalno za ovu priliku, u kojem se djeca zabavljaju čekajući Djeda Mraza, te, u jednom momentu, i sami uzimaju učešća u predstavi.

Glumci sa scene govore im o potrebi pravilne ishrane, o pravilima lijepog ponašanja, animiraju ih, pjevaju i igraju se zajedno s njima. Biće tu smijeha, dobre zabave i, što je za djecu najvažnije, na kraju predstave na scenu će stići „pravi“ Djeda Mraz, da svoj djeci podijeli poklone, koje će prethodno odabrati i u Pozorište lutaka donijeti njihovi roditelji.

Termini igranja predstave u Pozorištu lutaka Mostar su:

Nedjelja, 24.12.2017. u 11 sati
Četvrtak, 28.12.2017. u 18 sati
Subota, 30.12.2017. u 18 sati