Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Novogradska scena”: Šest predstava u takmičarskom dijelu

Нови Град – Фестивал позоришног ств

Na festivalu pozorišnog stvaralaštva “Novogradska scena”, koji počinje sutra u Novom Gradu, biće izvedeno sedam predstava – šest u takmičarskom i jedna u revijalnom dijelu.

Izvršni direktor Teatra “Scena” iz Novog Grada Srećko Marčeta rekao je Srni da će festival biti otvoren sutra u 20.30 časova u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra.

“Ove godine u programu festivala su predstave različitih žanrova, uključujući i jednu predstavu za djecu”, dodao je Marčeta.

Prema njegovim riječima, na festivalu prvi put učestvuju amaterska pozorišta iz Kotor Varoša i Laktaša.

Nakon otvaranja, sutra će biti izvedena predstava DIS – teatra iz Banjaluke, drama “8. dan”, a u subotu, 26. avgusta, komedija Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor “Audicija”.

U nedjelju, 27. avgusta, Amatersko pozorište “Jovan Sterija Popović” iz Kotor Varoša izvešće predstavu za djecu “Uspavana ljepotica”, a u ponedjeljak, 28. avgusta, pozorište “MTM 1974” iz Mostara predstavu “Presuda – tiha likvidacija”.

U četvrtak, 31. avgusta, Dramski studio “Maske” iz Kostajnice izvešće satiričnu dramu “Draga Jelena Sergejevna”, a istog dana pozorište “Daske” iz Laktaša dramu “Dva puta dva je pet”.

Nakon proglašenja pobjednika, u petak, 1. septembra, Teatar “Scena” izvešće predstavu “Golemo je srce moje”.

Festival pozorišnog stvaralaštva organizuje Teatar “Scena” uz podršku opštine Novi Grad i Kulturno-obrazovnog centra.