Dramska predstava

“O medvjedima i ljudima” 12. decembra premijerno na sceni NPS

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našim najbližima

Premijera dramske predstave „O medvjedima i ljudima“ autora i režisera Saše Anočića, uz ograničen broj posetilaca, bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 12. 12. 2020. godine sa početkom u 19:30 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Prvo reprizno izvođenje našu publiku očekuje u subotu 18. 12. 2020. godine u 19:30 sati. Na vrijeme obezbjedite svoje ulaznice.

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našim najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba,

putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com,

telefonskim putem na broj: 033221682.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.

Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.