Objava izbora programa za festival ‘Sarajevska zima’ 21. decembra

Drugo lice svijeta – ibro spahic – sarajevska zima 3

Direktor Internacionalnog festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić saopćio je da će 21. decembra selektori objaviti svoj izbor za 25. Festival, koji će biti održan naredne godine.

– Učesvovat će 350 umjetnika iz BiH i svijeta. Tokom ceremonije otvaranja na Bijeloj tabiji, u Vijećnici i ispred Narodnog pozorišta u jedinstvenom art performansu pod motom festivala “Buka i Bijes” predstaviće se umjetnici sa svih kontinenata i umjetnici iz bh. gradova koji su se kandidovali za kulturnu prijestolnicu Evrope – potvrđeno je iz Direkcije festivala.

“Sarajevska zima” obilježit će i 35. godišnjicu saradnje sa Narodnim pozorištem Sarajevo, Sarajevskom filharmonijom i galerijom Collegium artisticum.

Poseban program priprema se povodom obilježavanja 80 godina od osnivanja asocijacije sarajevskih intelektualaca i umjetnika Collegium artisticum.

U saradnji sa Narodnim pozorištem bit će realizovani nastupi Državnog ansambla tradicionalnih i savremenih plesova Mađarske, Crnogorske filharmonije, Sarajevske filharmonije i Oulim orkestra iz Južne Koreje, kao i izložba o Olimpijadi kulture Sarajevo 2021. koja je podržana kao prvorazredni susret umjetnika svijeta.