Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen konkurs za književnu nagradu “Brankova knjiga”

knjiga

Narodna biblioteka “Branko Čučak” iz Han Pijeska raspisala je javni konkurs za književnu nagradu “Brankova knjiga”, koja će biti dodijeljena za prvu objavljenu knjigu poezije, proze i drame u 2017. godini na 10. “Čučkovim književnim susretima”.

Književna nagrada “Brankova knjiga” biće uručena na centralnoj svečanosti “Čučkovih književnih susreta” u martu 2018. godine na Han Pijesku.

Organizacioni odbor “Čučkovih književnih susreta” objavio je da prijava na konkurs treba da sadrži opšte podatke o autoru, koje u ime autora mogu poslati i izdavači.

Osim prijave na konkurs, kandidat treba da dostavi četiri primjerka knjige, koji se ne vraćaju podnosiocima prijave.

Prijave se dostavljaju na adresu: Javna ustanova Narodna biblioteka “Branko Čučak”, Ulica Aleksandra Karađorđevića 6, 71360 Han Pijesak najkasnije do 10. februara 2018. godine, a kontakt telefon je 057/555-300.

Direktor Narodne biblioteke “Branko Čučak” na Han Pijesku Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da ova ustanova priprema peti tom djela Branka Čučka pod nazivom “Slovo o Čučku – bibliografija”, koji će biti promovisan na 10. “Čučkovim književnim susretima” u martu.

Biće to, kako Radulovićeva kaže, posljednji u nizu tom Čučkovih djela, koje je pripremila, štampala i objavila Narodna biblioteka na Han Pijesku, koja od 2010. godine nosi ime ovog istaknutog književnika.

Povelju uspjeha na 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2012. godine dobila je knjiga “Poezija”, objavljena kao prvi tom u izdavačkom projektu “Djela Branka Čučka” u izdanju Narodne biblioteke sa Han Pijeska.

Organizator “Čučkovih književnih susreta” je Narodna biblioteka “Branko Čučak” Han Pijesak, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Skupština opštine Han Pijeska.

Prošlogodišnji laureat ove književne manifestacije je Vesna Đukanović, autor knjige “Radost žute lubenice”.

Branko Čučak rođen je u Sarajevu 1948. godine. Umro je u Istočnom Sarajevu 2008. godine, a sahranjen je na Han Pijesku.

Čučkova poezija uvrštena je u više antologija, a njegova književna djela prevođena su na više svjetskih jezika.