"Slovo Gorčina"

Objavljen konkurs za nagradu “Mak Dizdar”

l_97e6d266b89bd8a3532c6fbf36cd4c23

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autori do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisuje konkurs za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2022. godini.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autori do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama, saopćeno je iz Upravnog odbora Festivala.

Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama, a osim navedenog, obujam zbirke nije relevantan kriterij.

Prva nagrada je 500 eura, statua Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu s izdavačkom kućom “Buybook” iz Sarajeva. Druga nagrada je 250, a treća 150 eura.

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem u “pdf” formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac objavljen na internetskoj stranici festivala.

Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju osobni i kontakt podaci autora, a koji ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na e-mail adresu, a rok za dostavu je 5. juni.

Proglašenje pobjednika natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula 2022. godine.

Autori najboljih deset rukopisa bit će pozvani kao gosti festivala i da sudjeluju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.