U kinima na proljeće

Objavljen prvi trailer dječijeg sci-fi filma “Moj dida je pao s Marsa”

dida29122018 (1)

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu

Produkcijska kuća Studio dim, uz međunarodne koproducente među kojima je i sarajevska agencija Fabrika, objavila je prvi trailer za dugoočekivani naučno-fantastični film za djecu “Moj dida je pao s Marsa” koji u kina širom regije stiže ovog proljeća.

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda…

To je ukratko zaplet filma “Moj dida je pao s Marsa”, prvog regionalnog sci-fi filma za djecu.

Ovaj porodični film, namijenjen svima koji s godinama nisu izgubili maštu, producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još šest evropskih zemalja. Film je dijelom finansiran i iz Fondacije za kinematografiju BiH.

Prema motivima priče “Moj dida je vanzemaljac” Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova, te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango…

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

– Kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca, “Moj dida…” priča priču o životnoj snazi ljubavi. Vjerujemo da je bitno raditi zanimljive filmove za mlade s jakom porukom. Uz filmove oni odrastaju i uče. Poruka je našeg filma univerzalna: ljubav može udahnuti život. U današnjem svijetu, koji slavi individualizam, želimo ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote – zapisali su reditelji filma.

“Moj dida je pao s Marsa” u kina stiže ovog proljeća u distribuciji 2iFilma. Upravo je objavljen prvi teaser za film kojeg će, zasigurno, voljeti djeca i odrasli, saopćeno je iz agencije Fabrika.