Kultura

Kheirawi & The Shamasass

Objavljena muzika za nagrađivani film “Banditi u potrazi za mamom”

12/03/2019

Kheirawi & The Shamasass je projekat iza kojeg stoji Abdelraheem Kheirawi, frontmen rege benda FC Apatride UTD, koji je pokrenuo sa ciljem kreiranja muzike raznih žanrova i saradnje sa različitim muzičarima

Beogradski sastav Kheirawi & The Shamasass objavio je blues EP “Bandits In Search of Mum”, kao saundtrek za istoimeni film.

Preciznije, riječ je muzici za film “Banditi u potrazi za mamom” u režiji Koste Ristića, kinematografsko ostvarenje koje je višestruko nagrađivano na prošlogodišnjem FEST-u.

– To je priča o čoveku, detetu, koje je usamljeno i traga, za nečim, ni samo ne zna za čim: za ljubavlju, za slobodom, za otadžbinom, svojim mestom pod suncem, a sve to na neki način simbolizuje mama. Ljubav je gde je mama, otadžbina je gde je mama, sloboda je, na kraju, tamo gde je mama. Igra je takođe važan motiv filma – kazao je Ristić.

Kheirawi & The Shamasass je projekat iza kojeg stoji Abdelraheem Kheirawi, frontmen rege benda FC Apatride UTD, koji je pokrenuo sa ciljem kreiranja muzike raznih žanrova i saradnje sa različitim muzičarima. Pored njega, na stvaranju ovog EP izdanja su učestvovali Slobodan Đukić i Boris Usanović (Jimi 3B 666 Blues Band / In From The Cold) na gitarama, basu i perkusijama.

– The Shamasass je bend bez stalne postave i nadam se saradnji sa pregršt dobrih muzičara. Kako je ovaj soundtrack blues žanra, gde ćeš bolje od Đukića i Usanovića. Čeka nas još puno lepih izdanja raznih žanrova, u pauzama od aktivizma i angažovane muzike – najavljuje Abdelraheem.

Kada je u pitanju EP “Bandits In Search Of Mum”, Kheirawi je bio zadužen za tekstove i muziku, koju je komponovao sa Đukićem, dok produkciju potpisuje Usanović.

“Bandits In Search of Mum” je objavila holandska izdavačka kuća Earth Works Outernational, koja stoji i iza izdanja “Third Worldism”, aktuelnog albuma grupe FC Apatride UTD.

Kompletan album možete preslušati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=pVcyO0m4ZSw

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.