Kultura

zbog koronavirusa

Odgođen 12. Zagreb Jazz Festival

21/11/2020

Novi termin objavit će se naknadno, odnosno u trenutku kada će biti moguće organiziranje koncerata s manje rizika za zdravlje publike i izvođača

Zbog aktualne epidemiološke situacije, novih mjera i velikog broja oboljelih od koronavirusa, odgođen je 12. Zagreb Jazz Festival koji se trebao održati u zagrebačkom Kinu SC od 24. do 26. novembra.

Novi termin objavit će se naknadno, odnosno u trenutku kada će biti moguće organiziranje koncerata s manje rizika za zdravlje publike i izvođača, najavio je organizator Zagreb Jazz Festivala.

U prodaji je bio limitiran broj ulaznica, za maksimalno 277 ljudi (ukupni kapacitet kina je 1100). Svi koji su kupili ulaznice za odgođene koncerte, moći će ih vratiti, o čemu se više detalja objaviti od ponedjeljka na www.eventim.hr.

Sa svojim sastavima trebali su nastupiti Dan Tepfer, istaknuti njujorški pijanist i skladatelj, potom još jedan jazzist iz New Yorka, saksofonist i skladatelj Seamus Blake, kojeg se uvrštava među najbolje izvođače suvremenog jazza te Antonio Farao, jedan od najcjenjenijih pijanista na međunarodnoj sceni koji je u proteklih 30 godina surađivao s najvećim jazz glazbenicima, prenosi Hina.

Zagreb Jazz Festival od 2005. dovodi u Zagreb jazz legende kao i mlade snage. Ornette Coleman, Sonny Rollins, Wayne Shorter, Ron Carter, Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Anat Cohen, Casandra Wilson, Esperanza Spalding, Dianne Reeves, samo su neki od njih.

U proteklih 15 godina održano je više od 120 koncerata i nekoliko različitih jazz programa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.