Kultura

zbog koronavirusa

Odgođeno igranje predstave “Čitač” na Festivalu MESS

06/10/2021

Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, zbog čega je Kraljevina Švedska uvela zabranu putovanja iz BiH

Direkcija festivala MESS obavještava publiku da je odgođena predstava “Čitač“, koja je trebala biti odigrana večeras u 19.30 sati u Narodnom pozorištu.

Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, zbog čega je Kraljevina Švedska uvela zabranu putovanja iz BiH. U tom slučaju, glavna glumica se ne bi mogla vratiti nazad u Kraljevinu Švedsku, saopćeno je iz direkcije Festivala.

-Nažalost, primorani smo da otkažemo igranje zbog nemogućnosti dolaska Mirjane Karanović, glavne glumice u predstavi, zbog novouvedenih mjera Kraljevine Švedske iz koje je trebala doputovati. Izvinjavamo se publici što u ovom terminu neće moći pogledati predstavu i molimo za razumijevanje zbog novonastale situacije – poručeno je iz direkcije Festivala MESS.

Razgovor koji se organizuje na ovogodišnjem MESS-u nakon svake predstave, ipak će biti održan sa dijelom ekipe predstave koja se nalazi u Sarajevu, kao i uključenjem Mirjane Karanović putem linka. Razgovor sa publikom će se desiti na sceni Narodnog pozorišta, a razgovoru mogu prisustvovati svi zainteresovani..

Publika koja prati MESS neće biti uskraćena za ovu predstavu, te će moći iskoristiti karte za novi termin igranja predstave, o kojem će biti obaviješteni na vrijeme. Gledatelji koji ipak žele da izvrše povrat novca, to mogu učiniti putem e-mail adrese info@kupikartu.ba između 11. i 15. oktobra, navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.