mostarski teatar mladih

Odigrana predstava “Uspavanka za Mladenku”

Uspavanka-za-mladenku

“Predstavu igramo podsjećajući javnost da je prošlo 26 godina od počinjenog zločina, da sve žrtve nisu pronađene te da odgovorni za zločin nisu procesuirani. Ova izvedba opomena je za sve nas”, poručili su iz Mostarskog teatra mladih

Mostarski teatar mladih izveo je večeras na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru poetsko-dokumentarnu predstavu “Uspavanka za Mladenku”, koja govori o zločinu počinjenom nad hrvatskim civilima 8. rujna 1993. godine u selu Grabovica kod Mostara.

“Predstavu igramo podsjećajući javnost da je prošlo 26 godina od počinjenog zločina, da sve žrtve nisu pronađene te da odgovorni za zločin nisu procesuirani. Ova izvedba opomena je za sve nas”, poručili su iz Mostarskog teatra mladih.

Inače, danas je obilježena 26. godišnjica stradanja hrvatskih civila, koje su u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice u noći s 8. na 9. septembra  1993. godine ubili pripadnici Armije RBiH.

Među 33 ubijena civila u Grabovici 1993. godine bila je četverogodišnja Mladenka Zadro, dok je najstarija žrtva Marko Marić imao 87 godina. Od 33 civila njih 17 se još vodi kao nestalo, a kod većine ubijenih pronađeni su samo dijelovi tijela.