Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odigrana prva predstava u programu 45. teatarskog festivala BiH

posljednjaporodica1

U prisustvu velikog broja ljubitelja kulture u Bugojnu je sinoć otvoren 45. teatarski festival BiH “Fedra”.

Dobrodošlicu posjetiocima poželio je direktor Festivala Vahid Duraković, zahvalivši svima koji pomažu organizaciju ovog kulturnog događaja.

-I ove godine nastavili smo saradnju s pozorištima u Hrvatskoj i Srbiji, tako da će pobjednik imati priliku sudjelovati na Repassage festu u Ubu i na 13. međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017. – kazao je.

Pozvao je građane Bugojna i susjednih općina da u što većem broju posjećuju predstave uvrštene u festivalski program, i uživaju u izvedbama najboljih amaterskih pozorišta u BiH.

Takmičarski dio programa otvorila je predstava “Posljednja porodica”, koju su izveli članovi bugojanskog teatra “Fedra”, za koju je tekst i režiju uradio Vahid Duraković.

Na pozorišnim daskama KSC-a večeras će predstavu “Ćelava pjevačica” u režiji Jesenka Muzaferije odigrati glumci Teatra “Total” iz Visokog.

Prije zvaničnog otvaranja Festivala otvorene su izložbe KAMMEN Umjetničke galerije BiH i “Dizajn plakata, logotipa i naslovnica “, čiji je autor bugojanski umjetnik Antonio Džolan.