tomislavgrad

Održan 19. festival srednjoškolskog teatra BiH

teatar

Mostarski teatar mladih izveo je predstavu “Hiljadarka”, a Škola mjuzikla i glume KIC-a Tomislavgrad “Tko pjeva, zlo ne misli”

U organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad i Centra za dramski odgoj iz Mostara u utorak je u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu održan 19. festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC-a Danijela Papić nakon Konjica, Mostara, Goražda, Travnika i Živinica dogovoreno je da se ovogodišnji završni dio festivala održi u Tomislavgradu.

Festival je prigodnim riječima otvorio općinski načelnik Ivan Buntić nakon čega je uslijedio najavljeni program u kojem su sudjelovali Mješovita srednja škola Bugojno s predstavama “Beskraj”, “Don Kihot na naš način” i “Ali ja i dalje ne razumijem”, zatim Dječje pozorište EKO Art Bugojno s predstavom “Rekla je ne”, te Dramski studio JU KSC Kakanj s izvedbom “Ožiljci”.

Mostarski teatar mladih izveo je predstavu “Hiljadarka”, a Škola mjuzikla i glume KIC-a Tomislavgrad “Tko pjeva, zlo ne misli”.

Članovi stručnog žirija bili su Novica Bogdanović, redatelj i dramski pedagog, Haris Habibija, student režije na ASU u Sarajevu i glumac, te Šima Majić, profesorica hrvatskog jezika i pjesnikinja.

Ispred Centra za dramski odgoj iz Mostara kao jednog od organizatora ovog festivala, obratio se redatelj i dramski pedagog Sead Đulić koji je podsjetio kako je ovaj festival počeo prije 20 godina.

“Ideja je da se mlade ljude koji rade u školama, koji se bave i pronalaze kroz dramske sekcije, malo izvuče iz škola da pokažu ono što znaju. Također i one koji rade u nekim centrima za kulturu, umjetničkim društvima, teatrima i itd. te da ih se dovede na jedno mjesto gdje će se upoznati, družiti i razmijeniti svoja iskustva, a naše je da im prenesemo znanja koja im nedostaju”, kazao je Đulić.

Pobjednika festivala u onom klasičnom smislu nema, a sve ono što je dobro i što se ističe bude pohvaljeno te se preporučuje drugim teatrima i festivalima dramskih amatera.