koncert

Održan 4. koncert filmske muzike u Posušju

filmska muzika posusje 333 (1)

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Sinoć održani koncert filmske muzike u Posušju ponovno je dokazao kako je Posušje bogato kreativnim mladim ljudima koji su organizirali ovaj muzičko-scenski spektakl po četvrti put u svome rodnom mjestu.

Na sinoćnjem koncertu nastupili su muzičari Kućnog benda Filmske Glazbe, tri mlada sastava ROCK AKADEMIJE, Dance Academy ZVRK, bend Prosta priča, članovi muške i ženske klape Zvizdan, te solisti na klasičnim instrumentima koji dolaze iz Posušja, Širokog Brijega i Osijeka, kao i vokali Manuela Maša Žulj, Mirko Ramljak i Petar Grubišić.

Bendovi Sachmara iz Tomislavgrada te Foxy Heads iz Sarajeva su upotpunili ovaj koncert svojim nastupima, a sami uvod u koncert bilo je muzičko iznenađenje za sve Posušane koje je priredio prof. Joško Slišković sa svojim orkestrom limene glazbe iz Ljubuškog čiji je svečani defile bio jedna vrsta trailera ovom koncertu.

Predstavljeno je 18 plesnih, instrumentalnih te bendovskih izvedbi na temu najpoznatijih filmova svjetske kinematografije.

Soundtrackovi filmova 8 Miles, Easy Rider, Ghostbusters, Back to the Future ili glazbene teme filmova poput Indiana Jones, Amelie, 1492-Conquest of Paradise te Deerhunter samo su dio ovog pažljivo odabranog repertoara.

Već četvrtu godinu mladi muzičari u Posušju održavaju koncert filmske muzike koji je u međuvremenu postao jedna od najvažnijih tački na muzičkoj karti Posušja.

Oko ove tačke se širi cijela jedna pozitivna priča projekta #kulturarastura# a koji je ove godine Udruga Apollo realizirala uz potporu BHRI-a, IOM-a I USAID-a.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).