Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sarajevskoj katedrali

Održan Ekumenski koncert kršćana Sarajeva

konc

Nakon koncerta uslijedilo je zajedničko druženje u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu

U organizaciji Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama u kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u subotu navečer u katedrali Srca Isusova u Sarajevu održan je Ekumenski koncert kršćana grada Sarajeva.

Na koncertu su nastupili Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, sastav Evanđeoske crkve na Dolac-Malti te katedralni mješoviti zbor “Josip Stadler”, javlja KTA.

Pozdrav apostolskom nunciju mons. Luigi-u Pezzutu, vojnom biskupu u BiH mons. Tomi Vukšiću i svim nazočnima uputio je predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama u kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Posjetio je kako je riječ o koncertu koji polako već postaje tradicija.

– Važno je da u sklopu molitve u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana da i ovo pjevanje, a kaže se da tko pjeva dva puta moli, bude molitva kako bi upoznali, prihvatili i poštivali naše različitosti te tako obogaćujemo jedni druge. Boga želimo svi zajedno slaviti, svako na svoj način. U Bosni je to izraženo u uzrečici: neka se svatko po svom zakonu Bogu moli. U tom duhu želimo svatko po svom zakonu i pjevati Bogu na slavu te ujedno obogatiti okupljenu zajednicu – kazao je kardinal Puljić.

Ekumenski koncert kršćana Sarajeva je, za razliku od brojnih drugih koncerata, također molitva u sklopu cjelokupne molitve za jedinstvo kršćana. U tom duhu na koncertu liturgijske popijevke redovito izvode dva zbora koji svojim pjevanjem prvotno daju doprinos ljepoti liturgijskih slavlja u katoličkoj katedrali Srca Isusova i u pravoslavnoj Sabornoj crkvi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na koncert redovito budu pozvani i zborovi drugih kršćanskih Crkava koji, prema mogućnostima, povremeno sudjeluju na Ekumenskom koncertu kršćana Sarajeva.

Nakon koncerta uslijedilo je zajedničko druženje u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu.