Kultura

u Galeriji kraljice Katarine Kosače

Održan koncert klasične muzike HKD-a Napredak Mostar

27/10/2021

Dopredsjednik Društva Miroslav Landeka i profesorica Jarak Mikulić, koja je pohvalila prvi javni nastup mladih nada koje se spremaju za glazbenu akademiju, uručili su im zahvalnice za sudjelovanje na koncertu klasične muzike

Koncert klasične muzike Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar održan je u utorak, 26. oktobra, u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

U klasi profesorice Monije Jarak Mikulić i uz glasovirsku pratnju profesorice Marijane Pavlović nastupili su soprani Iva Čović i Atonija Bilać, te bariton Filip Šantić, a izveli su arije skladatelja 16. i 17. stojeća kao i solo pjesme domaćih skladatelja poput Ivana plemenitog Zajca. Na programu su bila djela Mozarta, Pergolesia, Prebanda, Paisiella i drugih, priopćeno je iz mostarskog Napretka.

Dopredsjednik Društva Miroslav Landeka i profesorica Jarak Mikulić, koja je pohvalila prvi javni nastup mladih nada koje se spremaju za glazbenu akademiju, uručili su im zahvalnice za sudjelovanje na koncertu klasične muzike.

Čović, Bilać i Šantić zahvalili su mostarskom Napretku na prigodi da mogu nastupiti na ovakvom koncertu koji je za njih bio veliki izazov i lijepo i korisno iskustvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.