Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majske muzičke svečanosti

Održan koncert nastavnika i saradnika Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu

Koncertna produkcija MAS 20

Koncert su otvorili Davor Maraus (udaraljke) i Dario Kos (udaraljke) izvedbom stava Meccanico iz Trio per Uno for Duo Nebojše Jovana Živkovića

U susret završnici ovogodišnjeg izdanja festivala Majske muzičke svečanosti, sinoć su u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman“ nastupili nastavnici i saradnici Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Koncert su otvorili Davor Maraus (udaraljke) i Dario Kos (udaraljke) izvedbom stava Meccanico iz Trio per Uno for Duo Nebojše Jovana Živkovića, nakon čega su nastupile Mirna Mlikota-Dizdarević (flauta), Alma Dizdar (violina) i Aida Deljkić (viola) koje su svirale Serenadu za flautu, violinu i violu op. 141a Maxa Regera. Mlikota-Dozdarević je ovom prilikom s Lorenom Milinom (violina) i Mironom Konjevićem (klavir) interpretirala i Scherzo za violinu, flautu i klavir Frane Đurovića.

Adnan Alagić (gitara) predstavio se interpretacijom Invocacion y Danza Joaquina Rodriga, nakon čega su Tamara Arsovski (violina), Aida Deljkić (viola), Belma Alić (violončelo) i Adela Šabić (klavir) svirale Kvartet za violinu, violu, violončelo i klavir u a molu Gustava Mahlera.

Program je zaokružen nastupom Tamare Arsovski (violina), Alme Dizdar (violina) i Aide Deljkić (viola) koje su izvele stav Allegramente iz Serenade za dvije violine i violu op. 12 Zoltána Kodálya.