Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana prva premijera dugometražnog filma „Nikom Ništa“

nikom nista
Foto: D. Begović

Večeras je u Kongresnom centru hotela Hills održana prva premijera dugometražnog filma „Nikom Ništa“, pod režijskom palicom studenata iz Triljud productions

Film „Nikom Ništa“ je ljubavna tragedija sa kriminalističkim elementima sadašnje verzije Sarajeva i prikaz realnog stanja društva u kojem omladina danas živi. Mlada ekipa studenata koji su osnovali produkciju Triljud želi da prikaže svijetu zapravo mogućnosti današnje omladine bez obzira u kakvoj situaciji i vremenu studenti žive u Sarajevu.

„Istina, Hollywood je daleko, ali mi se trudimo da kroz partnere i društveno odgovorne kompanije prikažemo ono što najbolje znamo i možemo a to je da mladi u Bosni i Hercegovini podjednako su uspješni kao i oni vani koji imaju puno bolje uslove za život. “ kazao je mladi režiser i autor Mirnes Rašljanin.

Svakako se nadamo da ćemo i dalje imati podršku javnosti pri ovakvim projektima jer na ovaj način želimo raditi na promociji za dobrobit ne samo studenata nego i cijele Bosne i Hercegovine, izuzetno nam je drago da smo mladi i nadamo se da pred nama tek dolazi bolja budućnost i da će idući film upravo biti o tome, bolja i svjetlija budućnost u Bosni i Hercegovini, poruka je koju sa sobom nose mladi glumci dugometražnog filma „Nikom Ništa“.