Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sevdalinko u srcu te nosim"

Okrugli sto o upisu sevdalinke na UNESCO-ovu listu (VIDEO)

201119tuzla-sevdah

Na okruglom stolu, koji će biti održan polovinom decembra, bit će predstavljen CD Ramize Milkunić koji je snimila za Arhiv BiH

Pripreme za 12. festival “Sevdalinko u srcu te nosim” već su počele. Kao i do sada, u sklopu festivala bit će održan okrugli sto koji će okupiti stručnjake, baštinike i sve one koji vole sevdah, a javnost će moći doznati dokle se stiglo s izradom dokumentacije u vezi s upisom sevdalinke na UNESCO-ovu listu.

– Malo se produžio rok zbog svih procedura, ali se nadam da ćemo ubrzo završiti, a onda kada bude upisana počinje velika borba jer treba opravdati što je UNESCO uradio za bh. sevdalinku – kazala je članica Organizacionog odbora festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” Mirela Ibrahimović-Mehanović.

Na okruglom stolu, koji će biti održan polovinom decembra, bit će predstavljen CD Ramize Milkunić koji je snimila za Arhiv BiH.

– To je promocija CD-a koji će arhivirati svo blago i našu Ramizu, koja je pokretač toga, prikazati kao baštinika, interpretatora i čuvara uz sve nas – rekla je članica Organizacionog odbora festivala Jasna Hadžiselimović.

Milkunić je istaknula da su osim aktivnosti pripreme festivala u pregovorima i da se održe veliki koncerti sevdaha u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu…