Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzička akademija

Online festival Majske muzičke svečanosti počinje 6. maja

Muzička akademija u Sarajevu

Ovogodišnji Festival Majske muzičke svečanosti započinje 6. maja, videom mladih akordeonista Muzičke akademije, koji će na jedinstven način otvoriti Festival kao i obilježiti 6. maj – Internacionalni dan harmonike

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu najavljuje online izdanje najvećeg festivala umjetničke muzike u BiH, 13. Majske muzičke svečanosti koje započinju 6.maja videom mladih akordeonista.

U okviru programa bit će prezentovani video snimci odsjeka i smjerova Muzičke akademije, te će na originalan način biti prikazani rad, rezultati i uspjesi studenata i profesora Akademije.

Video snimke bogatog i raznovrsnog programa Festivala publika će moći pratiti na www.mas.unsa.ba, VIDEO,www.unsa.ba.

Ovogodišnji Festival Majske muzičke svečanosti započinje 6. maja, videom mladih akordeonista Muzičke akademije, koji će na jedinstven način otvoriti Festival kao i obilježiti 6. maj – Internacionalni dan harmonike.

I u teškom periodu socijalne izolacije, ta najstarija visokoobrazovna muzička institucija u BiH osjeća odgovornost da se prezentuje sa jakim umjetničkim duhom kojeg, svojom posvećenosti i odanosti umjetnosti, podstiče kod svojih studenata, profesora i javnosti, navode iz Muzičke akademije.