Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Centar Sarajevo donirala 20.000 KM Kamernom teatru 55

kamerni teatar 55

U Općini Centar Sarajevo danas je potpisan Protokol o realizaciji sredstava od 20.000 KM koje su iz budžeta te općine dodijeljene Kamernom teatru 55 za realizaciju planiranih projekata te ustanove.

Protokol su potpisali načelnik Općine Nedžad Ajnadžić i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

Kamerni teatar 55 osnovan je 1955. godine u Sarajevu, a tokom 62 godine rada, taj teatar je stekao veliki ugled koji je prevazišao granice Bosne i Hercegovine kao teatar visokih umjetničkih standarda s izuzetnim glumačkim ansamblom.

Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

Hadžihafizbegović je istakao da je Općina Centar jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za potrebe ustanova kulture.

– I ranije smo imali podršku Općine Centar i veliko hvala na ovoj donaciji koja će nam biti od velike koristi. Sredstva planiramo utrošiti na organizaciju festivala koji će biti održan u novembru, a o čemu će građani biti blagovremeno informirani. Iskreno se nadam da će se ovako dobra saradnja nastaviti i u budućnosti – kazao je Hadžihafizbegović.

Općina je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila oko 460.000 KM za razvoj kulture kako na svom, tako i na području cijele Bosne i Hercegovine, a sve to jasno pokazuje opredjeljenje te lokalne zajednice da se bori za opstanak kulture i kulturnih institucija u BiH , navodi se u saopćenju iz Općine Centar Sarajevo.