“Operacija kino” i u decembru na turneji sa filmom “Žaba”

zaba

Operacija kino Sarajevo Film Festivala i u decembru će biti na turneji sa bh. filmskim ostvarenjem “Žaba” reditelja Elmira Jukića.

Film, koji je osvojio srca publike Sarajevo Film Festivala čemu najbolje svjedoči i Nagrada publike, putujuće kino SFF-a i Obala Art Centar će, u saradnji sa producentskom kućom Refresh, donijeti u posljednjem mjesecu 2017. u Visoko, Fojnicu, Hadžiće, Travnik, Žepče, Vogošću, Tešanj, Zavidoviće, Bugojno, Kiseljak, Goražde.

Cijena ulaznice za redovne projekcije je pet KM, a organizatori su se odlučili i ponuditi popularne cijene od tri KM za organizovane školske projekcije.

Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

– Jednako je bilo i sa istoimenom pozorišnom predstavom Elmira Jukića, koja više od devet godina puni teatre širom bivše Jugoslavije, a publika, kako se to često opisuje, u svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu zaboravlja kapute, torbe i ostale lične stvari nakon predstave – navodi se u saopćenju Sarajevo Film Festivala.

Film će biti prikazan u Centru za kulturu i edukaciju Visoko 2. i 3. decembra, Kino dvorani Fojnica 4. decembra, Multimedijalnoj sali Hadžići 5. decembra, Centru za kulturu Općine Travnik 6. decembra, Domu kulture Žepče 7. decembra, Kulturno-sportskom centru Vogošća 8. decembra, Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj 11. decembra, Centru za kulturu Zavidovići 12. decembra, JU Kulturno sportskom centru Bugojno 13. decembra, Gradskoj kino dvorani Kiseljak 14. decembra, te Centru za kulturu Goražde 15. i 16. decembra.