“Ostajte ovdje” 11. aprila na Velikoj sceni BNP-a Zenica

plakat

Studio Teatar iz Zenice u okviru Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće 2018.“ premijerno će izvesti muzičko-poetski performans „Ostajte ovdje“ koji će se održati 11. aprila na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici sa početkom u 19:30 sati.

U performansu učestvuju Miki Trifunov, Faketa Salihbegović – Avdagić, Irfan Kasumović, Zlatan Školjić, Jasmina Šehanović i Nusmir Muharemović. Koncept i režiju potpisuje Nusmir Muharemović, dok je za vizuelni identitet i video projekcije performansa zadužen Mirza Begović.

Muzičko-poetski performans: „Ostajte ovdje“ na specifičan način kroz muziku, pjesmu, poeziju i glumu predstavlja sve ono što Bosna i Hercegovina jeste. Ovaj program mogli bismo žanrovski okarakterisati kao poetski teatar uz napomenu da će kroz govor poezije biti predstavljena ne samo univerzalnost i ljepota Bosne i Hercegovine kroz njenu historiju, nego i bosanskohercegovački pjesnici.

Ulaznice za ovaj performas moguće je kupiti u marketing službi Bosankog narodnog pozorišta svaki radni dan, kao i na noć samog događaja. Ova aktivnost je samo jedna u nizu koje realizuje Studio Teatar, te nas već u avgustu očekuje drugi po redu festival „Ljetne večeri Studio Teatra“, koji će se ove godine održati od 01. do 07. avgusta u Zenici.