Kultura

Kamerni teatar 55

Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati

06/11/2020

Iz te teatarske kuće navode da je danas dan žalosti za Kamerni teatar 55

Velikan bosanskohercegovačke glumačke scene Dragan Jovičić preminuo je noćas u izolatoriju Klinike za plućne bolesnike “Podhrastovi” u Sarajevu, a iz Kamernog teatra 55 njegove matične kuće ne kriju nevjericu i tugu zbog te informacije.

– Sa neizmjernom tugom i nevjericom primili smo vijest da je naš Gagi, naš Dragan Jovičić, preminuo. Otišao je Prijatelj, Čovjek, Učitelj, Glumac. Prvak. Ostavio je neizbrisiv i neporeciv trag, kako u svom Kamernom, u kojem je proveo najveći dio svoje glumačke karijere, tako i na scenama svih naših teatara. Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati. Ostali smo mi, na pustoj sceni, obesmišljeni i neizrecivo shrvani, da mu uputimo posljednji pozdrav. Da ga pozovemo na bis. Da se pozdravimo – navodi se u saopćenju Kamernog tetra 55, u izjavi koju potpisuju direktor tog tetara Emir Hadžihafizbegović i uposlenici.

Iz te teatarske kuće navode da je danas dan žalosti za Kamerni teatar 55.

– Danas su zavjese spuštene – istaknuli su.

Detalje o komemoraciji za Dragana Jovičića će biti naknadno objavljeni kako bi mogli organizirati i ispoštovati sve mjere i preporuke nadležnih institucija.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.