Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkazana 8. Likovna kolonija Živinice

likovna-kolonija-blidinje

“Kulturno-umjetnička manifestacija ‘8. Likovna kolonija Živinice’ odgođena je.

Razlog tome je što su blokirani računi svim općinskim društvima Preporoda na području Tuzlanskog kantona, tako da je došlo do obustave finansiranja ove, već unaprijed najavljene, kulturno- umjetničke manifestacije.

OD Preporod Živinice ograđuje se od ostalih društava na području TK, obzirom da je društvo izvršilo sve obaveze prema višim nivoima, za razliku od ostalih. Uprkos tome, račun BZK Preporod Živinice je blokiran, ali se nadamo da će i ostala društva izvršiti svoje obaveze, kako bi se vršilo neometano finansiranje kulturnih sadržaja u organizaciji našeg društva.

Za održavanje Likovne kolonije prikupljena su sva potrebna sredstava od Općine Živinice i Vlade TK, međutim zbog neodgovornosti drugih društava, manifestacije najavljene za petak, subotu i nedjelju u BKC-u Živinice i Etno Avliji Mačkovac, biće odgođene do deblokade računa.

O održavanju Likovne kolonije javnost će biti blagovremeno obaviještena”, stoji u saopštenju koje potpisuju Adis Šabanović, predsjednik OD Preporod Živinice i Elmir Krivalić, vd direktora JU BKC Živinice.