Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mjere predostrožnosti

Otkazano predstavljanje knjige “Ne daju mi oči da šutim” Šemsudina Gegića

Semsudin Gegic (1)

Autor Šemsudin Gegić koji se već dvije godine nalazi na liječenju od raka u Italiji, dolazi iz Milana u regiji Lombardia koja je zahvaćena koronavirusom

Predstavljanje knjige “Ne daju mi oči da šutim” spisatelja, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja Šemsudina Gegića zakazano za petak, 28. februara u Centru kulture i mladih Sarajevo, kako saznaje Fena, otkazano je zbog vanrednih okolnosti izazvanih koronavirusom.

Gegić u izjavi za Fenu navodi da su zbog predostrožnosti sva planirana predstavljanja knjige “Ne daju mi oči da šutim” u Sarajevu 28. februara, Goraždu 29. februara, Tuzli 4. marta, Podgorici 5. marta, Zenici 9. marta i Travniku 10. marta prolongirana za period od 14 dana.

Naime, autor Šemsudin Gegić koji se već dvije godine nalazi na liječenju od raka u Italiji, dolazi iz Milana u regiji Lombardia koja je zahvaćena koronavirusom.

– Ja sam 7. februara uradio sve pretrage u bolnici za moju bolest i nalazi su svi do jednog uredni te su mi zbog toga ljekari i dozvolili dolazak u Bosnu – kaže Gegić.

Gegić također navodi da se zajedno sa organizatorima i izdavačem zahvaljuje brojnim zainteresiranim za njegovu knjigu i njene promocije te da će novi termini biti poznati u narednim danima.

Izdavač knjige je časopis “Komun@” iz Podgorice, a recenzenti su Željko Rutović iz Crne Gore i Fadila Nura Haver iz Bosne i Hercegovine, redaktor Hadžem Hajdarević, a autorica korica Amela Hadžimejlić.

Knjiga je nastajala u “paketu” sa autobiografskim filmom “Grudva snijega i šitake gljiva” koji je snimio u talijanskoj produkciji “Ultraspecialisti”.

“Ne daju mi oči da šutim” se sastoji od 26 priča tematiziranih sa šireg lokaliteta tromeđe, između nekadašnjih republika bivše SFRJ, a sada suverenih država Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije gdje se u dramaturški organizovanoj ispovijesti junak knjige Šems Drinac javlja u različitim ulogama: kao sudionik događaja, kao svjedok događaja ili kao skriveni pripovjedač.