Gazi Husrev-begov Hanikah

Otvara se izložba “Građanska kultura Sarajeva” Indire Kučuk-Sorguč

Sarajevo,_ulaz_u_medresu

“Građanska kultura Sarajeva” – kulturnoantropološka studija s prezentacijom umjetničkog naslijeđa građanstva BiH je multimedijalan znanstveno-istraživački projekat iz kulturne antropologije, demografije, historije Sarajeva, kao i kompjuterske grafike i digitalizacije

Kulturnoantropološka izložba “Građanska kultura Sarajeva” autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će otvorena u četvrtak, 21. jula u 19.30 sati u Gazi Husrev-begovom Hanikahu.

“Građanska kultura Sarajeva” je kulturnoantropološki projekat autorice Indire Kučuk-Sorguč nastao na ideji da se kulturno naslijeđe građana i građanki Sarajeva i njihovih porodica kao neumitno svjedočanstvo dugog povijesnog trajanja, muzeološki obradi i prezentira na tri načina: kataloški, izložbeno i u VR formatu čime se po prvi put u muzejsku praksu uvodi VR kao medij. U Gazi Husrev-begovom Hanikahu bit će uz prigodni program predstavljena sva tri modela prezentacije “Građanske kulture Sarajeva”.

“Građanska kultura Sarajeva” – kulturnoantropološka studija s prezentacijom umjetničkog naslijeđa građanstva BiH je multimedijalan znanstveno-istraživački projekat iz kulturne antropologije, demografije, historije Sarajeva, kao i kompjuterske grafike i digitalizacije, saopćili su organizatori.