Kultura

Otvaranje Festivala ulične umjetnosti

07/09/2018

Četvrti Festival ulične umjetnosti (FUU) pod sloganom „I love my life“ počinje danas na platou Narodnog pozorišta Sarajevo koncertom Irhada Baručije.

Na programu Festivala između ostalog će biti: cirkuski duo Master'n'Margarita – „Cabaret for dummies“ sa vatrenom magijom, Altteatra sa predstavom Dame biraju, Jusuf Brkić sa magijom na sazu, bend Gudron, koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenice, otvaranje galerije „Garage art“ u zgradi Papagajka, kao i drugi programi.

I ove godine na Festivalu ulične umjetnosti u Velikom parku bit će održavan Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala.

FUU je spremio i program za najmlađe. Tako će u nedjelju u Velikom parku biti održan dječiji program, a najmlađe će zabaviti teatarska trupa Everyman i Udruženje Bajka kroz radionicu kiparstva i flicanja uz prigodne bajke. Svako dijete će imati priliku da izradi skulpture od vune i osmisli svoje malo pozorište bajki, a također će imati priliku učestvovati na radionici klesanja i radionici modelovanja.

U kompleksu zgrade Papagajka moći će se pogledati murali umjetnika Rikarda Druškića, Muhameda Baručije, Deni Božića, Romana Kuduzovića, Maje Batine i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajeva.

Kolektivna izložba fotografija “Lična istorija FUU-a u zadnje 4 godine” bit će otvorena od 25. septembra do 25. oktobra u Centru kulture i mladih Općine Centar.