Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostarski umjetnik

Otvaranje izložbe “Oblik vode” Marina Topića u četvrtak u Mostaru

l_4ff21cb15ae1382305b8a7cd75a6a0ab

Autor je napomenuo kako je opušten jer je ovo ipak njegova šesnaesta izložba, no prva koju, ističe, nije radio sam

Izložba “Oblik vode”, koja će javnosti biti predstavljena u četvrtak, 2. juna, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru s početkom u 19 sati, skup je projekt u koji je, kako kaže autor Marin Topić, uloženo jako puno truda i rada.

Autor je napomenuo kako je opušten jer je ovo ipak njegova šesnaesta izložba, no prva koju, ističe, nije radio sam.

– Imao sam veliku pomoć brojnih partnera i sponzora zbog čega sam neizmjerno zahvalan – poručio je ovaj mostarski umjetnik.

Dodao je kako je na pripremi izložbe radio i stručni tim, voditelj Sveučilišne galerije Marin Ivanović, likovni i književni kritičar iz Zagreba Milan Bešlić te tajnik Studija povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Mostaru Vladimir Filipović.

Topić ističe da se izložba otvara u vremenskom dobu kada mu je Mostar najdraži, u junu, a otkrio je da je posvećena Hercegovini, Mostaru, Neretvi te babi Penavuši (Sofija Naletilić), hrvatskoj i bosanskohercegovačkoj naivnoj kiparici.

Vladimir Filipović izrazio je zadovoljstvo što Sveučilište u Mostaru i Sveučilišna galerija mogu biti dio ovog izvrsnog umjetničkog projekta.

– Ovaj projekt pokazatelj je kako se sinergijom više čimbenika može realizirati, ne samo koherentna i likovno fascinantna izložba, nego i opsežan, utemeljen i zaokružen izložbeni projekt – podvukao je on.

Filipović je na koncu kazao kako je stvaralaštvo umjetnika u njegovom ateljeu samački proces, meditativan i refleksivan, dok je izložba logistički složen projekt, koji zahtjeva koordinaciju i odgovornost.

Izložba “Oblik vode” saradnja je Hrvatskog narodnog sabora BiH, Sveučilišta u Mostaru te Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, dok je visoki pokrovitelj izložbe Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH.