Muzički festival

Otvaranje Jazz Festa Sarajevo 7. novembra u Narodnom pozorištu

jazz fest (1)

Ulaznice po cijeni od 20, 24 i 28 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine

Ovogodišnje XX3. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo bit će održano od 7. do 10. novembra, a atraktivan koncertni program bit će realiziran na nekoliko lokacija: u Narodnom pozorištu, Domu policije, Sarajevskom ratnom teatru i Klubu 1.

Za otvaranje festivala 7. novembra, bit će upriličen dvostruki koncert briljantnih umjetnika i njihovih aktuelnih projekata.

U 20.00 će nastupiti DrummingCellist odnosno Kristijan Krajnčan, slovenski umjetnik koji svira violončelo i bubnjeve i koji uz live sampling, istražuje mogućnosti oba instrumenta. Krajnčan će izvesti vlastite kompozicije, uz djela Arvo Parta, pokazujući zbog čega je kritika njegov solo nastup ocijenila “izvanrednim projektom kojem nema ravnog u svijetu.”

Nakon 40-minutnog nastupa DrummingCellista, nastupa Adam Ben Ezra. Sjajni multiinstrumentalista nije samo internetska zvijezda već muzičar sa respektabilnom karijerom koji je kontrabas kao muzički instrument stavio u središte pažnje, otvarajući muzici i publici nove muzičke horizonte. Muzicirajući na kontrabasu, klaviru i klarinetu, uz live sampling, Ben Ezra pokazuje očaravajuću tehniku dok njegovi nastupi ostavljaju bez daha.

Bit će to sjajan početak 23. izdanja najstarijeg bh. međunarodnog muzičkog festivala koji je ove godine dobio evropsku nagradu za odvažan program u konkurenciji svih evropskih festivala i organizatora muzičkih programa, promovirajući Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao važno mjesto izvrsnih koncertnih sadržaja uz standardno vrhunsku produkciju.

Ulaznice po cijeni od 20, 24 i 28 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Ista ulaznica važi za oba nastupa: DrummingCellist i Adam Ben Ezra.