Široki Brijeg

Otvoren konkurs za 20. Mediteran Film Festival

20 mff otvoren natjecaj_2

Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 20. maja 2019. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 20. Mediteran Film Festival, koji će od 21. do 24. avgusta 2019., biti održan u Širokom Brijegu. Na konkursu mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 20. maja 2019. godine. Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala (www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 20. maja 2019. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će za vrijeme 20. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji.

Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala.