11. po redu

Otvoren MAT festival, večeras na repertoaru “Hiljadarka”

eMTeeM – 11-i MAT Festival

“Povedi dijete u kazalište”, a koji se obilježava 20. ožujka, priopćeno je u nedjelju iz MTM-a.

Večeras, drugog dana MAT festivala, na repertoaru je predstava MTM-a “Hiljadarka”, nastala na osnovu četiri mikrodrame autora iz Francuske koji su ih pisali za natječaj na temu “hiljadarka”

Na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (MTM) sinoć je otvoren 11. po redu MAT festival.

Prije predstave “Mali Agaton” DIS-Pozorišta mladih iz Banje Luke, glumica MTM-a Sarah Sarić pročitala je ovogodišnje poruke upućene u povodu “Međunarodnog dana kazališta za mladu publiku”, koji se i ove godine provodio pod motom “Povedi dijete u kazalište”, a koji se obilježava 20. marta, priopćeno je u nedjelju iz MTM-a.

Večeras, drugog dana MAT festivala, na repertoaru je predstava MTM-a “Hiljadarka”, nastala na osnovu četiri mikrodrame autora iz Francuske koji su ih pisali za natječaj na temu “hiljadarka”.

Autori su Jean-Noel Fenvvick, Francis Huster, Cristophe Huysman i Bernard da Costa, predstavu je režirao Sed Đulić, a glume Nudžejma Kezo, Adis Sandžaktar, Miran Bečević, Haris Pašić, Irma Lipovac, Tarik Begović, Kemo Krpo, Sarah Tiro, Anes Mušić i Mirza Humo.

Svijet “Hiljadarke” možda je san, a možda i stvarnost, ali neodoljivo podsjeća na našu realnost i upravo zato vrijedi doći, stoji u priopćenju.