SFF

Otvoren poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću”

FOTO: SFF/Fena

Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) odvijat će se od 12. do 17. augusta, a 29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. augusta ove godine

Otvoren je poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) Sarajevo Film Festivala (SFF), koji Festival nastavlja razvijati uz podršku Fondacije Friedrich Ebert.

Poziv je otvoren za organizacije koje se bave temom ratnih sukoba i njihovim razumijevanjem i rješavanjem, a priče/svjedočenja prijavljuju se za predstavljanje na ovogodišnjem True Stories Marketu.

Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) predstavlja dodatnu platformu za svjedočenja i priče koje mogu poslužiti kao baza za razvijanje filmskih scenarija, projekata i filmova. Cilj programa je pokretanje dijaloga u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije te suočavanje s problemima nastalim kao rezultat ratova u regiji.

U sklopu programa “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past), pokrenut je Sajam istinitih priča (True Stories Market), koji služi za prezentaciju priča i prikupljenih materijala (ličnih svjedočanstava).

– Priče je potrebno dostaviti u formi teksta ispisanog na jednoj Word stranici, a odabrane priče će organizacije predstaviti rediteljicama/ima iz regije, koji bi na osnovu njih mogli razviti koncept za film. Priče je potrebno poslati na mail dwp@sff.ba. Rok za prijavu je 26. juni ove godine. Sarajevo Film Festival snosi troškove smještaja i puta predstavnicima organizacija, saopćeno je iz SFF-a.

Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) odvijat će se od 12. do 17. augusta, a 29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. augusta ove godine.

sff