Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zagreb

Otvoren sajam knjiga Interliber sa 230 izlagača iz 14 zemalja

interliber sajam knjige – anadolija (2)

Interliber je otvorio potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, koji je istaknuo kako je Vlada Republike Hrvatske proglasila 2021. godinom čitanja, dodavši kako kulturnim sadržajima i edukativnim programima Interliber uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja

Svečano je otvoren 43. međunarodni sajam knjiga Interliber, na kojemu do 14. studenoga u paviljonima 5, 6 i 7a Zagrebačkog velesajma sudjeluje više od 230 izlagača iz 14 zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon pauze od godinu dana zbog pandemije koronavirusa, ove godine otvoren je 43. međunarodni sajam knjige koji se održava pod epidemiološkim mjerama u terminu od 9. do 14. novembra 2021. godine u tri paviljona Zagrebačkog velesajma sa preko 230 nakladnika i knjižara.

Interliber je otvorio potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, koji je istaknuo kako je Vlada Republike Hrvatske proglasila 2021. godinom čitanja, dodavši kako kulturnim sadržajima i edukativnim programima Interliber uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja.

„Vjerujem da je u uvjetima pandemije za brojne naše građane upravo knjiga bila sredstvo kojim se održavao doticaj s normalnošću”, izjavio je Milošević.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević poručio je kako je Interliber sajam s međunarodnom reputacijom i najznačajniji događaj posvećen knjizi u Hrvatskoj, ali i jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u gradu Zagrebu uopće.

„Iako statistike pokazuju da stagniramo što se tiče kupovine i čitanja knjiga, nadam se da će Interliber dati svoj doprinos ovom cilju i da ćemo se lagano vratiti na broj od 130.000 posjetitelja, koliko je Interliber bilježio prije pandemije”, poručio je Tomašević.

U narednim danima Interliber će biti domaćin gostovanja brojnih domaćih i stranih kritičara, autora i pisaca, razgovora s autorima, predstavljanja knjiga te raznih drugih programa.

U paviljonima 5, 6 i 7a prisutno je više od 230 izlagača iz 14 zemalja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španija, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan za sve dane održavanja Interlibera, uz obavezno predočenje EU covid potvrde.