Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba likovnih radova u Centru za mlade na Gorici

centar za mlade goricaa

U prostorijama Centra za mlade na Gorici, pod pokroviteljstvom Općine Centar, otvorena je izložba likovnih radova polaznika Likovne škole koja djeluje u Centru za mlade na Gorici. Izložbu su otvorili voditeljica Likovne škole Aida Filipović i direktor Centra za kulturu Sarajevo Senad Bostandžić.

Otvaranje izložbe pod nazivom „Moj svijet“ prigodnim kulturno-umjetničkim programom uveličali su polaznici škola gitare, klavira, glume i plesa, kao i Književnog kluba za mlade, koji su ovom prilikom dali svoj doprinos i pokazali stečeno znanje tokom pohađanja besplatnih škola u pomenutom centru.

Desetak mladih autora predstavilo je svoje radove, a motivi su bili od mrtve prirode do portreta.

-Likovna škola je projekat koji se realizira već dugi niz godina u Centru za mlade, a za cilj ima poticanje i razvijanje individualnih sklonosti i talenta svakog pojedinca, te usmjeravanje mladih. Nastava se realizira individualno, što znači da se sa svakim polaznikom radi pojedinačno, te se prema individualnim sposobnostima određuje i tehnika kojom će se raditi. Polaznici se koriste raznim tehnikama kao što su ulje, akril, akvarel, pastele, guash boje, tuš, olovka, a najčešće birani motivi su pejzaži, mrtva priroda i akt, te ponekad i apstraktni ekspresionizam. Izložbe su odlična prilika da mladi predstave svoj talenat, kazao je Bostandžić.

Izložba je otvorena do kraja sedmice, a zainteresirani građani radove mogu pogledati u prostorijama Centra za mlade na Gorici, saaopćeno je iz ovog centra.