Kultura

Otvorena izložba “Mostar u bojama ljeta”

16/08/2017

Mostarski umjetnici koji danas žive širom svijeta okupili su se u srijedu u Gradu na Neretvi na otvaranju skupne izložbe “Mostar u bojama ljeta” organizirane u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2017”.

Po riječima Mustafe Baje Hadžajlića iz Udruženja umjetnika Mostara, spremnost za sudjelovanje na toj izložbi bezrezervno su podržali svi kontaktirani umjetnici, a mnogi od njih odlučili su prevaliti veliki put kako bi večeras bili na samom činu otvaranja.

– Svi su ‘na prvu’ pozitivno reagirali i rekli da će svakako sudjelovati na ovom velikom druženju. Dogovor je bio da svaki umjetnik odabere svoja dva rada i mnogu su odlučili posjetiti Mostar u ove vrele ljetne dane isključivo zbog ove izložbe – dodao je Hadžajlić.

Na izložbi su prikazana djela četrdesetak umjetnika, a među brojnim nagrađivanim i priznatim umjetnicima odazvali su se Adin Hebib, zatim Josip Mićković koji živi u Irskoj, Nina Acković koja dolazi iz Belgije, Zdenko Bošković iz Nizozmske, Mili Selimović iz Norveške, Muriz Sefić iz Švedske, Miodrag Milićević iz Srbije.

Tu su i djela Salke M. Peze, Florijana Mićkovića, Ramiza Pandura, Vesne Oborine, Đanija i Anele Jakirović, Nusreta i Zarife Velić, Merime Ivković, Nermina Pala, Seke Behmen, Gorana Milinkovića, Slavenke Volić, Mustafe Baje Hadžajlića, Salke Batlaka, Mire Burić, Azre Avdagić Hamzić, Zijada Zekić, Zlatka Batlaka i drugih.

Izložba koja je postavljena u Centru za kulturu Mostar bit će otvorena sljedećih pet dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.