Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba ratnih fotografija u galeriji “Preporod”

izlozba

Povodom Dana Općine Centar danas je u galeriji “Preporod” otvorena izložba ratnih fotografija koje su nastajale od maja do jula 1992. godine.

Na fotografijama koje su posjetitelji mogli vidjeti, prikazani su pripadnici policije, specijalnih jedinica i drugih vojnih formacija koje su učestvovale u odbrani Sarajeva, a većinu crno-bijelih fotografija uradio je Milomir Kovačević Strašni.

Otvaranju izložbe, pored brojnih građana, učesnika četverogodišnjeg rata, prisustvovala je i delegacija Općine Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem koji je čestitao svim stanovnicima Centra Dan Općine.

– Ovo je prilika da pogledamo i osvježimo pamćenje o događajima iz perioda 1992. godine. Na slikama su prikazani prvoborci i patriote koji su bili najhrabriji. Moramo imati respekt prema onima koji su dali život za našu domovinu, a to su šehidi i poginuli borci – naglasio je Ajnadžić.

Ratni komandant i jedan od organizatora oružanog otpora Dževad Topić je istakao da ga raduje što su otvaranju izložbe, pored brojnih građana, prisustvovali i najmlađi.

– Našoj djeci moramo ispričati pravu istinu i ono što se zaista dešavalo u presudnim trenucima za našu domovinu. Iskreno me raduje što su na izložbu došla djeca, a vjerujem da će u budućnosti na ovakvim događajima biti još više naših mladih – kazao je Topić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.