Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

galerija Gorica

Otvorena izložba slika Livnjaka Marijana Krivića

izlozba krivic (1)

Program su svojim nastupom uveličale mlade glazbenice Duhovne glazbe MIR

U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno pred mnogobrojnom publikom u petak je otvorena izložba slika Livnjaka Marijana Krivića.

Izložbu je otvorila ravnateljica Muzeja Dražena Džeko istaknuvši kako je uloga Muzeja poticati stvaralaštvo svih slikara livanjskog kraja, a publici se obratio i sam autor zahvalivši svima koju su došli i pridonijeli organizaciji izložbe.

Kustosica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno Željka Markov istaknula je kako Krivić u duhu romantične nostalgije minucioznom preciznošću teži da predoči istinitost prizora kroz vrlo neiskvarenu vizuru ali narativnog, bajkovitog karaktera.

Program su svojim nastupom uveličale mlade glazbenice Duhovne glazbe MIR.

Slikar Marijan Krivić rođen je u Tušnici kod Livna. Završio je elektrotehničku školu i dvije godine radio kod fotografa Perice Mihaljevića. Razmišljao je o upisu na Akademiju likovnih umjetnosti, no životne prilike su ga odvele u Švicarsku gdje je proveo cijeli svoj radni vijek. Kriviću je to bila četvrta samostalna izložba. Po vokaciji je realist, a teme njegova stvaralaštva su njemu vrlo bliske intimne scene, poput portreta njegovih najmilijih osoba, potom nostalgični prizori iz njegova zavičaja, mrtva priroda, kristološka tematika, aktovi i krajolici.