U Bugojnu

Otvorena izložba “Sve što trebaš je sreća” Marice Kolak

mar13-800×445

Obratila se i autorica izložbe, koja je kazala da se „u samom nazivu izložbe, svako od nas može pronaći“

Izložba „Sve što trebaš je sreća“ Marice Kolak otvorena je sinoć u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

Kako je kazao organizator kulturnih aktivnosti u toj ustanovi Vahid Duraković, radi se o umjetnici koja redovno sudjeluje na Bugojanskom likovnom bijenalu, odnosno likovnim i revijalnim kolonijama u BiH.

-Svje radove do sada je izlagala u Livnu, Rami, Bugojnu, Travniku, Vranduku, Zenici, Tuzli i Kalesiji. Izvore energije crpi iz proživljenog, što ostavlja trag na njenim slikama, pejzažima, portretima …- naglasio je.

Izložbu je otvorio direktor KSC-a Mirza Idrizović, zahvalivši se svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da prisustvuju ovom kulturnom događaju.

– Želim čestitati našoj Marici na predivnoj izložbi, a sve vas pozivam da uživamo svi u ovoj umjetnosti – naglasio je.

Na kraju se obratila i autorica izložbe, koja je kazala da se „u samom nazivu izložbe, svako od nas može pronaći“.

-To je taj trenutak, sreća, zadovoljstvo, rahatluk za dušu, kada se prisjetiš dana koji su ti nešto značili. Ovim slikama, dam i ja sebi neki odušak, prenesem to na platno, i onda nastaju djela koja me podsjećaju na priče iz davnina. Osjetim ljepotu tog vremena – istaknula je.

Marica Kolak je rođena 1972. u Bugojnu. S porodicom živi u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Aktivnije se počela baviti umjetnošću 2010., a javnosti se prvi put predstavila 2013. na manifestaciji „Uskopaljske jeseni“.

Također, članica je Udruženja likovnih umjetnika skopaljske doline (ULUSD) i Agencije MerisCan Art.

Otvaranje izložbe upriličeno je pred današnji, zvanični početak tradicionalne manifestacije „Bugojansko proljeće“, koja će u narednim danima građanima gornjovrbaske regije ponuditi obilje kvalitetnih kulturnih sadržaja.