Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trajat će tri dana

Otvorena Likovna kolonija “Kotor Varoš 2020”

Котор Варош – отворена ликовна коло
КОТОР ВАРОШ, 21. АВГУСТА /СРНА/ - Начелник Котор Вароша Зденко Сакан отворио је данас на Градском тргу Ликовну колонију "Котор Варош 2020", која је окупила 12 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из ове општине.

Umjetnici će tokom trodnevne Likovne kolonije imati zadatak da naslikaju po jedno platno, a možda i više u zavisnosti od njihovog senzibiliteta

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan otvorio je danas na Gradskom trgu Likovnu koloniju “Kotor Varoš 2020”, koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz ove opštine.

Sakan je rekao da je cilj Likovne kolonije podizanje svijesti o ovoj vrsti umjetnosti.

“Vjerujem da će u naredna tri dana 12 umjetnika pronaći inspiraciju u prirodi i samom ambijentu Gradskog trga, te svojim djelima obogatiti fundus galerije u našem gradu”, istakao je Sakan.

Umjetnici će tokom trodnevne Likovne kolonije imati zadatak da naslikaju po jedno platno, a možda i više u zavisnosti od njihovog senzibiliteta.

Domaćin ove manifestacije, diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić rekao je da je najznačajnije da svaki autor slika što mu je najbliže jer tako nastaju najbolji radovi.

“Ovaj ambijent je sjajna inspiracija. Umjetnici će moći i da razmijene mišljenja o radovima, sumiraju utiske i na kraju nastala djela izlože u galerijskom prostoru”, naveo je Čupić.

Učesnici Likovne kolonije “Kotor Varoš 2020” su Eleonora Kuzmić, Ekatarina Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić, Teodora Jurić, Marija Župljanin, Sanela Popović, Željka Narić, Ivana Stamenković i Milica Mijatović iz Kotor Varoša.

Organizatori Likovne kolonije su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.