Sarajevo film festival

Otvorene prijave za program TeenAction

TeenAction2019

Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala održaće se od 14. do 21. augusta

Otvorene su prijave za program TeenAction na 26. po redu Sarajevo film festivalu (SFF). Kratke filmove mogu prijaviti mladi od 13 do 18 godina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, objavili su iz SFF-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodi se da je film u trajanju od jedne do sedam minuta potrebno poslati na mail teenaction@sff.ba ili u privatnu poruku na Facebook stranici TeenArena – SFF, te da će konkurs biti otvoren do 21. juna 2020. godine. U poruci pored linka potrebno je napisati ime i prezime, adresu i godinu rođenja.

Film može biti igrani, animirani ili dokumentarni i ne smije biti stariji od 21. marta 2020. godine, temu i žanr biraju učesnici. Iz SFF-a su upozorili da film ne smije sadržavati scene ekstremnog nasilja, naglašenog seksualnog dijaloga ili na bilo koji način podsticati govor mržnje, diskriminaciju i netoleranciju.

Nadalje se ističe da se smije koristiti nikakva muziku za koju učesnici nemaju autorska prava, jer se u suprotnom film ne možemo prikazati te da se mora imati dozvolu svih učesnika za njihovo pojavljivanje u filmu.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala održaće se od 14. do 21. augusta.