Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

26. izdanje

Otvorene prijave za program “Volim film” na 26. Sarajevo Film Festivalu

sff

Sarajevo Film Festival će odabrati najinteresantnije aplikacije, a odabrani sudionici će dobiti besplatan ulaz na najinteresantnije filmske projekcije/događaje,

Sarajevo Film Festival (SFF) i ove godine poziva filmofile iz BiH i regije za sudjelovanje u programu “Volim film” koji će biti održan u sklopu 26. izdanja Sarajevo Film Festivala, od 14. do 21. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

Program “Volim film” okuplja filmofile s ciljem da nadograde iskustva poznavanja i promišljanja filma. Izuzev samog gledanja filmova, sudionicima se pruža mogućnost interakcije s autorima i drugim profesionalcima iz filmske industrije te poseban program kako bi dobili jasnu sliku o trendovima u suvremenoj svjetskoj kinematografiji.

Sarajevo Film Festival će odabrati najinteresantnije aplikacije, a odabrani sudionici će dobiti besplatan ulaz na najinteresantnije filmske projekcije/događaje, svakog dana 26. Sarajevo Film Festivala i online program, priliku da upoznaju i razgovaraju s istaknutim autorima filmske industrije te priliku da prisustvuju projekcijama po vlastitom izboru za vrijeme održavanja 26. Sarajevo Film Festivala.

Program “Volim film” ima za cilj promociju filmske umjetnosti i isticanje važnosti gledanja filmova na velikom platnu, saopćeno je iz SFF-a.

Za učešće se mogu prijaviti kandidati stariji od 16 godina. Broj mjesta je ograničen.

Više informacija o samom konkursu i online prijavu moguće je pronaći na web-stranici Sarajevo Film Festivala www.sff.ba. Prijave su otvorene do 29. jula 2020.