Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavom "učionica"

Otvoreni Dani kazališta “Vitez 2021”

ucionica_gkm_vitez

Predstava “Učionica” namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali u ovoj uzbudljivoj školskoj priči sinoć su uživali i oni malo stariji

Premijerom predstave Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez “Učionica” započeli su 13. dani kazališta “Vitez 2021”.

Predstava “Učionica” namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali u ovoj uzbudljivoj školskoj priči sinoć su uživali i oni malo stariji.

“Učica” i “Učo” nas kroz igru i pjesmu vode kroz sve osnovnoškolske predmete izdvajajući razne zanimljivosti i mudrosti, priopćeno je iz GKM Vitez.

U predstavi igraju profesionalni glumci Adna Hasanić i Marko Mirković, koji ujedno potpisuju i režiju teksta Marka Mirkovića. Grafički dizajn radio je Ivan Pranjković, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Ovo je naša sedma premijera u nepuna tri mjeseca, što nas neizmjerno raduje i čini ponosnima. Usprkos izazovnim vremenima u kojima se nalazimo neumorno nastavljamo stvarati na zadovoljstvo naše divne publike koja nas vjerno prati. Ovogodišnje kazališne dane ponovno organiziramo u specifičnim okolnostima, ali siguran sam u jednakoj mjeri kvalitetno kao i prethodnih godina”, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a Vitez.

Publika će sljedeću subotu, 4. septembra u Kazališnoj dvorani Vitez imati priliku pogledati predstavu “Ljubav jednog maslačka” GKM-a Vitez.

Dane kazališta u Vitezu već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a kao i prethodne godine repertoar će biti uvjetovan epidemiološkim mjerama.

Pokrovitelji ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta KSB.